(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Ministar Šarčević najavljuje smenu zbog curenja testa iz matematike Sutra polaganje kombinovanih testova, oni nisu "provaljeni" • Završen parking ispred staropazovačkog vrtića • Svi korisnici usluga kablovskog operatera Supernova (bivši Kopernikus) mogu pratiti program RTV Stara Pazova i u digitalnoj ponudi na poziciji 617 • VREME: Oblačno i sparno, temperatura od 18 do 27 stepeni
Info 10.06.2013.
Golubinci
Tornado u Golubincima. Šteta 20.000€

Nasilna oluja, karakteristična po obrtanju oblaka u obliku levka, odnosno tornado zahvatilo je u subotu oko 13 časova Golubince i Ljukovo. Tornado je podigao krovove na pojedinim kućama dok je najveće štete napravio na plastenicima u domaćistvu Dragana Kovačevića i Perice Živanovića. Na plastenicima iz kojih je pre dve nedelje iznet rasad duvana do temelja je uništena metalna konstrukcija, pokidan je najlon, razneti su kontejneri u kojima se nalazio rasad.

Po rečima domaćina, šteta iznosi preko 8 hiljada evra po plasteniku. Osim plastenika maršrutom kojom je prošao tornado uništeni su i usevi kukuruza. Tornado je išao od Ljukova preko Golubinaca bio je širine nekoliko metara i u svom najrazornijem trenutku je trajao nekoliko sekundi. Oblak koji je nosio sve pred sobom i imao je nezamislivu jačinu, Golubinčani nisu nikada videli.