VESTI: Počinje rekonstrukcija asfalta u centru Stare Pazove: Biće gužve u centru narednih desetak dana • U ponedeljak vojna vežba gađanja između Nove Pazove i Novih Banovaca • Na pokrajinskoj smotri recitatora 9 predstavnika opštine Stara Pazova • Andrej Lakatoš iz Stare Pazove državni prvak u poslovnoj informatici • FUDBAL: Jedinstvo dočekuje Radnički u Staroj Pazovi, Omladinac inđijski Železničar u Novim Banovcima • Rukometašice Mladosti u subotu igraju u Kruševcu • Odbojkašice Jedinstva pobedom započele finalnu seriju plejofa • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 11.02.2022.
Pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiji posetila Opštinu Stara Pazova

Aleksandra Čamagić, pomoćnica ministra za brigu o porodici i demografiji je posetila Opštinu Stara Pazova i tom prilikom razgovarala sa predstavnicima lokalne samouprave o važnim temama za osnaživanje porodice, o  populacionoj politici, merama za popravljanje demografske strukture.  Sastanku su prisustvovali:  Marina Savić, zamenica predsednika opštine, Nemanja Stikić, pomoćnik predsednika opštine,  Ivana Nenadić, načelnica za društvene delatnosti i Rada Žugić, direktorka Centra za socijalni rad.  


Cilj ovakvih sastanaka je  sagledavanje stanja na terenu, i dalja saradnja resornog ministarstva sa lokalnom samoupravom.  Pohvalila je Opštinu Stara Pazova, koja  jedina u Srbiji ima Savet za populacionu politiku, što znači da ozbiljno pristupa ovoj problematici. 


“To znači da se ovde ljudi ozbiljno bave tim problemom i da im je porast novorođene dece u fokusu, što prati politiku države i najnovijih mera kao što je finansijska podrška. Svedoci smo novih propisa i uvećana izdvajanja za jednokratnu pomoć, koja od 1. januara za prvorođeno dete iznosi  300.000 dinara, za drugo i treće dete od po 100.000 dinara. Izuzetno mala stopa nezaposlenosti u ovoj opštini takođe je jedan je od dobrih pokazatelja da se demografska slika može poboljšati, ali za jačanje porodice potrebna je i podrška institucija”, rekla je Aleksandra Čamagić.  


Izuzetno mala stopa nezaposlenosti u ovoj opštini takođe je jedan je od dobrih pokazatelja da se demografska slika može poboljšati, ali za jačanje porodice potrebna je i podrška institucija, rekla je Aleksandra Čamagić. 


Između mnogobrojnih mera države, istakla je povećanje dečjeg dodatka, koji za prvorođeno dete od 1. januara  iznosi  300.000 dinara, za drugo i treće dete od po 100.000 dinara.


Kako je rekla Rada Žugić, direktorka Centra za socijalni rad, gošći su prezentovali  ono sa čime se suočavaju, naišli na razumevanje a u daljoj saradnji između Opštine Stara Pazove i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju jedan od fokusa će biti podrška mladim bračnim parovima. 


“Zahvaljujući  razumevanju naše lokalne samouprave i svim merama, koje se preduzimaju, mi imamo jedan bolji status jer smo razvijena opština, ali ima onih stvari, koje će se određenim zakonskim rešenjima i uredbama unapređivati da bi naši korisnici imali poboljšane uslove  života”, rekla je Rada Žugić, direktorka Centra za socijalni rad.


Vratiti porodici  centralno mesto u društvu jedan je od prioriteta ovog ministarstva.