(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu ispiranje vodovodne mreže u Belegišu od 8 do 17 časova • 26. i 27. maja obuke za početnike u biznisu u Inovacionom start up centru • Na smotri amaterskog pozorišta u Bačkoj Palanci našu opštinu predstavljaju amateri iz Nove Pazove • "Gastro Srem" dobitnik priznanja "Najbolje iz Vojvodine" • Cena vozne karte nakon 31.05. se neće menjati za one koji vozom idu na posao • FUDBAL: Pobeda Omladinca, poraz Feniksa 1995 i remi za Jedinstvo • VREME: Sunčano, temperatura od 12 do 28 stepena • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 17.01.2022.
Stara Pazova
Lekari apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje aktuelnih mera i vakcinaciju

U prethodna tri dana medicinari Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović - Zmaj" na dnevnom nivou imali su oko 250 pregleda, oko 150 pacijenata je upućivano na testiranje a pozitivan rezultat na korona virus imalo je čak 65 odsto testiranih.


Ohrabruje činjenica da je klinička slika obolelih nešto blaža u odnosu na prethodne talase, uglavnom liči na prehladu i u proseku se dnevno do pet pacijenata uputi na bolničko lečenje.


Oporavak inficiranih Kovidom 19 traje oko dve nedelje a zabrinjava činjenica da se virus izuzetno brzo širi. 


Кovid ambulanta staropazovačkog Doma zdravlja je izuzetno opterećena, stoga u ovoj ambulanti rade 4 lekara u dve smene.


Кako bi se izbeglo unošenje virusa u prostorije Doma zdravlja, u tzv. zelenu zonu, svaki pacijent sa bilo kakvim simptormima, koji podsećaju na koronavirus, najpre se šalje u kovid ambulantu na testiranje.


Prva vakcina protiv korone na teritoriji staropazovačke Opštine data je pre godinu dana, sredinom januara 2021. godine, a od tada do danas podeljeno je oko 57.000 doza vakcine. Broj novovakcinisanih u 2022. je zanemarljiv, jer je interesovanje za imunizacijom opalo. 


Lekari Doma zdravlja u Staroj Pazovi apeluju na izbegavanje gužvi, poštovanje protivepidemijskih mera i vakcinaciju.