(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 17.11.2021.
Stara Pazova
POČELI PAZOVAČKI POZORIŠNI DANI: Večeras predstava pozorišta iz Smedereva

U Staroj Pazovi sinoć je počeo novi festival Pazovački pozorišni dani. Manifestacija je proistekla na osnovu Sporazuma ustanova kulture o saradnji, potpisanog između 11 ustanova kulture u Srbiji među kojima se nalazi i Centar za kulturu iz Stare Pazove, koji je ujedno inicijator ovog događaja.


Jedan od ciljeva je promovisanje pozorišnog stvaralaštva, ali i drugih oblasti kulture i razmena programa.  Generalni pokrovitelj festivala je Opština Stara Pazova, zvanično ga je otvorila Nataša Mićić, predsednica Skupštine Opštine Stara Pazova a prve večeri odigran je komad  Sve o ženama AP Mirko Tatalović Ćira iz Nove Pazove u režiji Aleksandera Baka.


Do kraja manifestacije nastupiće još  pozorišta iz Smedereva, Uba, Jagodine i Požarevca a nažalost zbog bolesti glumaca, najavljena predstava iz Smederevske Palanke je otkazana.


Festival se organizuje u sredini sa dugogodišnjom pozorišnom tradicijom a u narednom periodu u najavi su i muzički i filmski festivali, koji će upotpuniti bogat kulturni mozaik staropazovačke opštine.


Bonus VIDEO: Pogledajte kako je bilo na otvaranju "Pazovačkih pozorišnih dana":