(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Kultura 10.11.2021.
Stara Pazova
Likovni stvaraoci iz staropazovačke opštine najbolji u Vojvodini

Prvo mesto na 22. pokrajinskoj smotri likavnog stvaralaštva ove godine održanoj u Novom Bečeju pripalo je Dragomiru Aleksiću, vajaru  iz Vojke, drugo je osvojio Lazar Momčilović iz Stare Pazove a treće Siniša Čolaković iz Vojke. Po odluci žirija specijalne nagrade su dobili Danica Ćirković i Branko Oreščanin, slikari iz Stare Pazove i Rudolf Cetinić iz Novih Banovaca.


Za likovne stvaroce iz Saveza amtera Opštine Stara Pazova bila je ovo najuspešnija godina, kako po broju plasiranih na najviši rang takmičenja, tako i po broju osvojenih nagrada, jer se od 26 autora sa zonske, na pokrajinsku smotru plasiralo njih 17, od kojih je šestoro dobilo visoke ocene i priznanja. 


Na ovaj način samo je potvrđeno sve ono što je bilo prethodnih godina, kada su u pitanju dostignuća staropazovačkih amatera, naglašava Petar Neradžić, sekretar Saveza amatera, a to je da je ova sredina vodeća u svim oblastima kulturno – umetničkog amaterskog stvaralaštva.


Bonus VIDEO: Pogledajte koji su radovi lokalnih umetnika osvojili nagrade: