(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: U sredu isključenje struje u Novim Banovcima • Građani Srbije su se na referendumu izjasnili sa 61,84 odsto glasova u korist potvrđivanja Akta o promeni Ustava u oblasti pravosuđa • REFERENDUM U OPŠTINI STARA PAZOVA: 61,77 % izašlih glasača zaokružilo DA • COVID 19: Redovi ispred kovid ambulanti širom Srbije se ne smanjuju, već nekoliko dana registruje se petocifreni broj zaraženih. U Srbiji registrovano 12.797 obolelih • Bronza za Mariju Malić na Gran priju u Soveniji • VREME: Sunčano i hladno, temperatura od -1 do 6 stepeni • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 655 i MTS IPTV-a na poziciji 545
Info 09.11.2021.
Stara Pazova
Subvencije za energetsku efikasnost za 214 građana staropazovačke opštine

Danas je u holu Pozorišne sale u Staroj Pazovi prvih sedamdeset korisnika iz staropazovačke opštine potpisalo ugovore po prvom javnom pozivu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti u vrednosti od 20 miliona dinara, koje su obezbedili nadležno Ministarstvo i Opština Stara Pazova.


Interesovanje je bilo veliko i čak 214 građana opštine Stara Pazova ispunilo je uslove po prvom javnom konkursu za zamenu stolarije, kotlova za grejanje, fasade i krova.


Za primenu tih mera, Opština Stara Pazova i Ministarstvo rudarstva i energetike su izdvojili 20 miliona dinara, istakao je prilikom uručivanja ugovora predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović. Maksimalno učešće lokalne samouprave i države je do 50 odsto ukupne vrednosti radova po prijavi, sa uračunatim PDV-om, a ostatak finansiraju sami građani.


Finansijska podrška domaćinistvima u procesu energetske tranzicije biće nastavljena i u narednom periodu.


Bonus VIDEO: Pogledajte kako je bilo na dodeli ugovora za unapređenje energetske efikasnosti: