VESTI: CSR Stara Pazova: Otvoren "Dnevni boravak" za rad sa decom sa poremećajem u ponašanju • Od Stare Pazove do Subotice za manje od sat vremena, brza pruga mogla bi da bude otvorena već u decembru • U četvrtak počinje prolećni raspust za đake na teritoriji Vojvodine • U sredu isključenje struje u Staroj Pazovi • U toku upis dece u "Poletarac" • U novopazovačkoj biblioteci organizovano druženje učenika sa pesnikinjom za decu Tatjanom Pupovac • Odbojkašice Jedinstva savladale Omladinac u prvoj utakmici četvrtfinala plej-ofa • VREME: Sunčano, temperatura do 20 stepeni. • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 05.07.2021.
VUČIĆ U PAZOVI: Povodom početka radova na izgradnji postrojenja kompanije MTU

Nemačka kompanija MTU Aero Endžins, vodeći proizvođač avio motora i globalni igrač u avioindustriji, danas je u opštini Stara Pazova započela radove na izgradnji fabrike za popravku aviomotora MTU Mejntejns Srbija, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On  je prethodno održao sastanak sa predstavnicima kompanije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je zjavio da će ova fabrika doneti velike promene i puno značiti ne samo za Pazovu, već i celu Srbiju. 


“Deo naše dece učiće kako da radi u ovoj superiornoj kompaniji. Ovo će mnogo da znači i za Beograd. Danas sam posebno ponosan što mi je rečeno da smo posao dobili zbog svoje posvećenosti. Mi smo se bukvalno borili za ovo na dnevnom nivou. Ovde će plata biti tri puta veća od prosečne plate u Srbiji“- rekao je Vučić između ostalog.


Investicija je vredna ukupno oko 100 miliona evra i u prvoj fazi biće zaposleno do 500 ljudi, a ukupno će biti otvoreno od 1.800 do 2.000 radnih mesta.


Početku radova prisustvovali su  pokrajinski premijer Igor Mirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, ambasador Nemačke Tomas Šib, predstavnici MTU i Opštine Stara Pazova. 


Po rečima Igora Mirovića, predsednika pokrajinske vlade dolazak ove kompanije pored otvaranja novih radnih mesta, jako je važan i zbog naučno – tehnološkog razvoja, što će sigurno uticati na dolazak novih investitora.


Predsednik Opštine Đorđe Radinović je naglasio, da će Pazova decenijama pamtiti ovaj dan jer dolazak kompanije MTU znači dodatno smanjene nezaposlenosti, u prvoj fazi za 2 procenta, tako da će biti preko 23.000 zaposlenih, ali je bitno u ulaganje u obrazovanje.


Za kraj svečane ceremenije, govornici, predstavnici vlasti i investitora simbolično su u crnu kutiju, svojevrsnu vremensku kapsulu,   ubacili predmete, koji ukazuju na prijateljstvo Srbije i Nemačke i time ozvaničili početak izgradnje fabrike kompanije MTU u Srbji.  


Plan je da već za godinu dana počne sa radom i u prvoj fazi postrojenje bi trebalo da ima kapacitet  za 470 hiljada sati popravke godišnje.