(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sutra počinje 15. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi • U četvrtak davanje krvi i besplatno merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi ispred opštine Stara Pazova • JKP TOPLANA STARA PAZOVA: Do kraja sledeće nedelje završite radove na radijatorima, počinju tople probe • U subotu počinje popis, kazna za odbijanje popisivača od 20.000 do 50.000 dinara • Savet za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečijih auto sedišta za decu rođenu u periodu od 01.01.2022. do 30.06.2022. godine • U Novoj Pazovi održan 2. Metal-flex kup za najmlađe fudbalere • OPŠTINSKI DERBIJI: Omladinac - Podunavac 1:0, Dunav - Radnički 0:0, Jedinstvo novom pobedom izbilo na 2. mesto • VREME: Oblačno i hladno, temperatura od 6 do 14 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Info 28.04.2021.
Stara Pazova
Akcija JKP Čistoće - Posadi svoj hlad

 


Od decembra prošle godine do marta ove godine radnici radne jedinice Zelenilo JKP Čistoća zasadili su oko 5000 sadnica u više naselja staropazovačke opštine. Uređivanje zelenih površina je u toku, a posle praznika Zelenilo će vršiti zamenu sezonskog cveća. 


U cilju zaštite i očuvanja životne sredine, JKP Čistoća tokom cele godine  uređuje i održava naselja staropazovačke opštine. Konstantnom sadnjom novih stabala trude se da oforme što više drvoreda i obezbede što više kiseonika


"Najbolji zaštitni pojas nalazi se na putnom pravcu od Nove Pazove do Starih Banovaca, a taj pojas je podignut pre 15-20 godina, drugi putni pojas koji nam je najtrajniji je između Stare Pazove i Nove Pazove i tu se nalaze platani koji su posađeni pre 70 godina, dok su svi ostali pojasevi dosta ne posađeni", izjavila je Sanja Kišgeci, rukovodilac RJ Planiranje i uređenje naselja za RTV Staru Pazovu.


U saradnji sa lokalnom samoupravom i organizacijom Posadi svoj hlad RJ Zelenilo tokom prethodnih nedelja podelila je građanima i sadnice belog jasena. Prolećno ulepšavanje gradskih zelenih površina počelo je orezivanjem drvoreda i košenjem.


"Trudimo se da u svakom naselju održimo nešto cvetnih leja, da to cveće doprinese nekom koloritu i raspoloženju građana, a početkom maja planirana je akcija zamene sezonskog cveća. Prilikom te akcije skida se cveće koje je posađeno u jesen i menja se vrstama koje mogu da podnesu letnje vrućene, a koje će ostati do jeseni".


Radnici ovog preduzeća trenutno rade na košenju zelenih površina na putnim pojasevima  i uređenju grobalja na teritoriji cele Opštine. Brigu za okolinu u kojoj živimo, Čistoća će nastaviti i u narednom periodu.