(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Sutra počinje 15. Regionalni sajam privrede u Novoj Pazovi • U četvrtak davanje krvi i besplatno merenje krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi ispred opštine Stara Pazova • JKP TOPLANA STARA PAZOVA: Do kraja sledeće nedelje završite radove na radijatorima, počinju tople probe • U subotu počinje popis, kazna za odbijanje popisivača od 20.000 do 50.000 dinara • Savet za bezbednost saobraćaja opštine Stara Pazova raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za dodelu besplatnih dečijih auto sedišta za decu rođenu u periodu od 01.01.2022. do 30.06.2022. godine • U Novoj Pazovi održan 2. Metal-flex kup za najmlađe fudbalere • OPŠTINSKI DERBIJI: Omladinac - Podunavac 1:0, Dunav - Radnički 0:0, Jedinstvo novom pobedom izbilo na 2. mesto • VREME: Oblačno i hladno, temperatura od 6 do 14 stepeni • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 655 kod o peratera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika 25.04.2021.
Stara Pazova
MINISTAR MOMIROVIĆ U STAROJ PAZOVI: Vlada će pomoći rekonstrukciju puteva, izgradnju kanalizacije i prečistača na Dunavu

Danas je staropazovačku opštinu posetio ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Tom prilikom obišao je Stare Banovce, povodom daljeg ulaganja u putni pravac Stara Pazova – Stari Banovci, najavljujući nove projekte.  Ministra je dočekao predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović.


Tom prilikom Ministar je istakao činjenicu da se 60% bruto domaćeg proizvoda napravi se upravo na prostoru između Beograda i Novog Sada, i da shodno tome velika privredna razvijenost zahteva dobru i kvalitetnu infrastrukturu.


Stara Pazova kao jedna mala opština na teritoriji Republike Srbije je lokalna samouprava koja prednjači u investicijama, koja prednjači u broju malih preduzeća i preduzetnika, i zato mora da prati naše investicije u lokalnu putnu infrastrukturu. Sve ovo što je Predsednik postigao u predhodnom periodu i politička struktura na lokalu su nas prosto naterale kao Republičku vladu da ovde investiramo u jedan zaista velike projekte kao što su postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, 55 km kanalizacione infrastrukture i saniranje lokalnih puteva-  istakao je Ministar Momirović.


Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, izrazio je veliko zadovoljstvo što staropazovačka opština ima podršku Vlade i Ministarstva u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata:


Pored puteva koje ćemo urediti, nadvožnjaka između Golubinaca i Stare Pazove koji će biti moderan i evropski i gde će građani imati lakšu komunikaciju sa Starom Pazovom, ova nova vest od strane Ministra u vezi kanalizacije i prečistača je jako značajna i ogromna. Svi mi koji živimo ovde smo svesni koliko su građani zainteresovani za to. To je najlepša vest koju smo danas mogli čuti”- zadovoljno je konstatovao Radinović.


Kvalitetna infrastruktura i dobra saradnja između svih organa vlasti, od presudnog je značaja za dalji razvoj jedne lokalne sredine, zaključili su ministar i predstavnici lokalne samouprave. Uz dobar geografski položaj, upravo je OVA činjenica doprinela tome da je opština Stara Pazova u poslednjih 10 godina duplirala zaposlenost na svojoj teritoriji. 


Sastanak i dalji razgovor predstavnika lokalne samouprave  i ministra o značajnim projektima za opštinu, nastavljen je u prostorijama Opštinskog Odbora Srpske Napredne stranke u Staroj Pazovi.