(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
Deca iz škole fudbala staropazovačkog Jedinstva su revijalnom utakmicom u petak, 1. jula 2022. otvorila 4. Memorijalni turnir Nikola Vulinović u Staroj Pazovi. Interesovanje učesnika je svake godine veliko, ali i ove učestvuju 32 ekipe, najviše iz staropazovačke opštine, ali iz susedne Inđije, jer žele da svojom igrom doprinesu humanosti i podstaknu na nju i druge. Manifestastaciju organizuje organizacija "Zagrli srcem - Nikola Vulinović”, čuvajući na ovaj način uspomenu na mladog Staropazovčanina, koji je preminuo od karcinoma, i u želji da pomogne izlečenje dece od ove teške bolesti. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Pored vaučera ove godine novinu predstavlja tombola. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni i prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Do 10. jula kada je planirano finale, utakmice će se igrati svako veče sa početkom u 19 časova.
Politika 21.08.2020.
Stara Pazova
SKUPŠTINA: Radinoviću treći predsednički mandat, Nataša Mićić predsednica Skupštine, Marina Savić zamenica predsednika

Danas je održana konstitutivna sednica Skupštine opštine Stara Pazova na kojoj je Đorđe Radinović po treći put izabran za predsednika opštine u budućem mandatu od četiri godine. Za zamenicu predsednika opštine izabrana je Marina Savić, diplomirani menadžer u turizmu iz Novih Banovaca, dok je za predsednicu Skupštine opštine Stara Pazova izabrana Nataša Mićić, profesor srpskog jezika književnosti iz Stare Pazove.

Za ove odluke glasala je vladajuća koalicija koju čine odbrnici liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ (37 odbornika) i „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“ (5 odbornika). Zajedno ove dve liste će imati 43 od 53 odborničkih mesta. Preostalih 10 odbornika pripadaju opozicionim listama i to: Grupa građana „Pokret za opštinu Nova Pazova - Ana Pejović – Stanković“ 3 odbornika, „Zelena Stranka – Dušan Kandić“ 2, Grupa građana “Podunavlje” 2 i Grupa građana „Izbor za našu opštinu- Milan Turanjanin“ 3 odbornika. Dijana Vergaš sa liste "Izbor za našu opštinu" je postala članica SPAS-a Aleksandra Šapića i ubuduće će nastupati kao deo vladajuće koalicije.

Za zamenicu Predsednice lokalnog parlamenta izabrana je Danijela Krkić, preduzetnica iz Stare Pazove sa liste „Ivica Dačić-SPS-JS-Dragan Marković Palma“. Sekretar Skupštine će i u ovom sazivu biti Vesna Jovanović.

Izabrani su i članovi opštinskog veća: Dušan Sarapa, Slaviša Kostić, Jezdimir Ašćerić, Radoje Blagojević, Zdenko Gašić, Goran Jović, Adrijana Ristić, Vladimir Petrović i Dejan Kasagić.

Zbog imenovanja na druge funkcije, 6 odbornika vladajuće koalicije je dalo ostavke i ta mesta će na sledećoj sednici biti popunjena sa prvih sledećih 6 odbornika sa ovih izbornih lista.

Izboru najvažnijih organa vlasti predhodila je verifikacija mandata odbornika. Svi odbornici, članovi opštinskog veća, Predsednik opštine, Zamenica predsednika opštine, Predsednica Skupštine i njena zamenica položili su zakletve.

Sednica je održana u Velikoj Sali Bele zgrade uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.