(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
Deca iz škole fudbala staropazovačkog Jedinstva su revijalnom utakmicom u petak, 1. jula 2022. otvorila 4. Memorijalni turnir Nikola Vulinović u Staroj Pazovi. Interesovanje učesnika je svake godine veliko, ali i ove učestvuju 32 ekipe, najviše iz staropazovačke opštine, ali iz susedne Inđije, jer žele da svojom igrom doprinesu humanosti i podstaknu na nju i druge. Manifestastaciju organizuje organizacija "Zagrli srcem - Nikola Vulinović”, čuvajući na ovaj način uspomenu na mladog Staropazovčanina, koji je preminuo od karcinoma, i u želji da pomogne izlečenje dece od ove teške bolesti. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Pored vaučera ove godine novinu predstavlja tombola. Zadovoljni su odzivom posetilaca a sva sredstva koja se prikupe od kotizacije od učesnika, prodaje pića i grickalica, kao dobrovoljni i prilozi biće usmereni u humanitarne svrhe. Do 10. jula kada je planirano finale, utakmice će se igrati svako veče sa početkom u 19 časova.
Život 14.08.2020.
Stara Pazova
PARADJAZ SOK: Skuvati svoj, kupiti u marketu ili na pijaci?

Paradajz je ove godine dobro rodio, kažu proizvođači a na današnjoj ştaropazovačkoj pijaci u ponudi je bio po ceni od 40 do 120 dinara. Najviše se kupuje na gajbe, za zimnicu i kuvanje.

Kuvanje paradajza je najvažnija stavka u pripremi zimnice i isplati se samo ako imate svoj paradajz u bašti ili kupite sveže ceđeni sok.

Sagovornice na staropazovačkoj pijaci kažu da ko ima svoj paradajz ima računa da ga sprema za zimnicu jer time sigurno imaju zdrav proizvod za jelo i kuvanje. Najčešće starije domaćice se hvataju ovog posla po recptima koje su nasledile iz kuće.

Sve češće se nudi uslužno ceđenje i kuvanje. Porodica Savić iz Stare Pazove već 25 godina snabdeva Pazovčane kvalitetnim paradajz sokom a takođe i uslužno cedi tzv. "rajsku jabuku".

Sveži paradajz sok možete kupiti za 60 dinara litar, dovoljno je da ga kod kuće prokuvate, začinite, zatim flaširate. Domaći kuvani na pijaci košta 180 dinara a industrijski u marketima oko 110 dinara po litru. Ovaj domaći, kažu prava je vitaminska bomba i nema cenu.