(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Odnošenje kabastog smeća: subota 30. maj iz Nove Pazove, Vojke i Krnješevaca a prve subote u junu iz Podunavlja • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.159, u poslednja 24 sata nema preminulih, izlečeno 5.857 osobe • Roditelji neće plaćati vrtić tokom epidemije • IZBORI 2020: OO SNS saopštava da "Zajednica Srba" obmanjuje građane da je na zajedničkoj listi sa SNS-om • Produžen rok za prijavu upisa dece u vrtić na teritoriji opštine Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Promenljivo oblačno i vetrovito uz sunčane intervale, temperatura od 12 do 22 stepena.
Život 21.05.2020.
Stara Pazova
Za više od 1600 učenika u staropazovačkoj opštini izrađena socijalna karta

Za više od 1.600 učenika u 4 osnovne škole na teritoriji opštine Stara Pazova staropazovački Centar za socijalni rad izradio je socijalne karte koje su se ticale porodičnih, ekonomskih i stambenih uslova života učenika i korišćenja usluga ove socijalne ustanove u školama.

Najveći broj roditelja staropazovačkom Centru za socijalni rad obraćao se u postupku razvoda braka i odlučivanju o vršunju roditeljskog prava. Učenici u najvećem procentu žive u potpunim porodicama, u oko 80 posto porodica zaposleni su i otac i majka, a čak 75 posto porodica su clasnici ili suvlasnici nekretnina u kojima žive.

Više od polovine ispitanih roditelja obratili bi se socijalnom radniku u školi, dok bi u Centar za socijalni rad došlo svega 4 posto ispitanih roditelja. Istraživanje je sprovedeno u okviru projekta „Socijalni radnik u školi“ koji je sproveo Centar za socijalni rad u Staroj Pazovi pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova.