(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Stara Pazova se uspešno izborila sa koronavirusom • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.430, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 6.726 osoba • Od 1. juna, građani Srbije moći će da se testiranju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara • Pruga Stara Pazova - Beograd biće završena do marta sledeće godine • Drugi dan probe male mature, danas test iz matematike • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Pretežno oblačno sa grmljavinom, do 20 stepeni
Info 19.05.2020.
Stara Pazova
Potvrda za upis u prvi razred i bez vakcine

Sistematski pregledi predškolaca, kao obavezan deo pripreme za upis u osnovnu školu, u staropazovačkoj opštini počeli su u martu, ali su zbog virusa korona tokom vanrednog stanja prekinuti.

Cilj sistematskog pregleda jeste procena zdravstvenog stanja deteta i njegova zrelost za upis u prvi razred osnovne škole. Lekarsku potvrdu potrebnu za upis u prvi razred dobiće svi budući đaci, deca rođena 2013. i 2014. godine, istakla je dr. Alenka Bojić, načelnica pedijatrije staropazovačkog Doma zdravlja, dok će na vakcinaciju biti pozivani čim se aktuelna zdravstvena situacija normalizuje.

Početkom maja donet je novi pravilnik o imunizaciji na osnovu kog je važno da deca u odrđenom dobu dobiju vakcine protiv tuberkuloze, difterije, tetanusa, dečije paralize, velikog kašlja, malih boginja, rubele, zauški, hepatitisa B, oboljenja izazvanih hemofilusom influence tipa B i oboljenja izazvana streptokokom pneumonije.

Pedijatrija Doma zdravlja "Dr Jovan Jovanović - Zmaj" radi u dve smene, od 7 do 18 časova. Savetovalište za zdravu decu takođe radi redovno, posle ukidanja vanrednog stanja.