(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Stara Pazova se uspešno izborila sa koronavirusom • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.430, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 6.726 osoba • Od 1. juna, građani Srbije moći će da se testiranju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara • Pruga Stara Pazova - Beograd biće završena do marta sledeće godine • Drugi dan probe male mature, danas test iz matematike • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Pretežno oblačno sa grmljavinom, do 20 stepeni
Info 13.05.2020.
Stara Pazova
UDŽBENICI: Novi mogu na rate a polovni se mogu naslediti, izuzev za 3. i 7. razred

Septembar i početak nove školske godine predstavljaju pravi finansijski udar za većinu roditelja u Srbiji. Komplet novih knjiga za osnovce košta od 6.000 do 17.000 hiljada dinara. Ako se udžbenici poruče u maju, otplata istih na rate moguća je do avgusta.

Usled aktuelne situacije sa korona virusom, osnovne škole na području staropazovačke opštine ove godine neće posredovati oko kupovine udžbenika kao prethodnih godina.

Roditelji osnovaca knjige mogu kupiti u knjižarama,izdavačkim kućama, putem interneta ili poručivanjem lično. Moćunost nasleđivanja i besplatnih udžbenika takođe postoji.

Bez obzira na koji način roditelji kupuju knjige, cene su identične kod svih ponuđača, jer se uzimaju iz kataloga izdavačkih kuća. Knjižara SavPo iz Stare Pazove, kao i mnoge knjižare u zemlji, izašla je u susret zainteresovanim roditeljima i omogućila kupovinu udžbenika na rate uz napomenu da imaju udžbenike svih izdavača koji su zahtevani od strane škola.

Roditelji mogu poručiti komplet udžbenika ali i samo knjige i radne listove koje detetu nedostaju. Mogućnost nasleđivanja i besplatnih udžbenika takođe postoji, izuzev za 3. i 7. razred osnovne škole jer se njihov sadržaj menja ove godine. Takođe, većina škola u našoj opštini se odlučila da ne menja program nastave za 2. i 6. razred kako bi deca mogla naslediti knjige za ove razrede od starijih braća i sestara.

Kao i prethodnih nekoliko godina, besplatne udžbenike Opština Stara Pazova u septembru uručiće svakom đaku prvaku.