(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Stara Pazova se uspešno izborila sa koronavirusom • Broj zaraženih u Srbiji od Covid 19 je 11.430, u poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, izlečeno 6.726 osoba • Od 1. juna, građani Srbije moći će da se testiranju na lični zahtev i otkriju da li imaju antitela na korona virus, a cena tog testa biće 1.200 dinara • Pruga Stara Pazova - Beograd biće završena do marta sledeće godine • Drugi dan probe male mature, danas test iz matematike • Program RTV Stara Pazova u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Pretežno oblačno sa grmljavinom, do 20 stepeni
Info 12.05.2020.
Stara Pazova
DOM ZDRAVLJA: Manje se javljaju sa simptomima korone, sa radom počinju i službe pedijatrije i stomatologije

Iako je situacija sa korona virusom u staropazovačkoj opštini stabilna i za poslednje dve nedelje registrovan je samo jedan pozitivan slučaj, kod muškarca starog 85 godina, Kovid ambulanta pri domu zdravlja "Dr. Jovan Jovanović Zmaj" nastaviće da radi za sve one koji imaju respiratorne infekcije i tegobe 7 dana u nedelji, od 7 do 19 časova. Manji je broj osoba koje se javljaju sa simptomima covida 19, a povećan broj pacijenata kod kojih se traži testiranje radi prijema na klinike onkologije, ginekologije.

Ovih dana sa radom počinju i službe pedijatrije i stomatologije, koje kao i Opšta praksa rade po skraćenom radnom vremenu od 7 do 18 časova. Sa radom počinju ambulante u Staroj i Novoj Pazovi, Starim i Novim Banovima.

Hitni slučajevi su i dalje prioritet, a ostalim pacijentima se savetuje da dolazak kod lekara zakažu telefonskim putem zbog poštovanja mera socijalne distance, istakao je PR Doma zdravlja Dr. Vladimir Dolinić. Naravno, ključne mere maska, rukavice i pojačana higijena i dalje ostaju - kako bi se sprečilo ponovno širenje korona virusa.

Staropazovački Dom zdravlja nedavno je dobio Euromodul kontejner, renomirane firme modularnih objekata i kontejnera iz Nove Pazove kao dodatni prostor Covid ambulanti, a za izvođenje potrebnih dijagnostičkih metoda.