VESTI: U toku 11. Međunarodni kamp za mlade lidere u dijabetesu u Novoj Pazovi • Podela besplatnih autosedišta za decu: U četvrtak u Beloj zgradi u Staroj Pazovi od 11 do 12 deca iz Stare Pazove i Golubinaca i u petak u Domu kulture u Novim Banovcima od 13 do 14 za decu iz Podunavlja • Otvoren Second hand bazar u Parohijskom domu Slovačke evangeličke crkve • Počinje tretiranje korova po kanalima u atarima Srema • Gimnazijalci organizovali Uskršnji bazar • U četvrtak prva utakmica finala plejofa između odbojkašica Jedinstva i TENT-a • Program RTV Stara Pazova možete gledati na poziciji 545 kod operatera Supernova i na 545 kod MTS-a • Program Radija Stara Pazova možete slušati na frekvenciji 91,5 MHz •
Politika Stara Pazova 23.04.2012.
FESTIVAL KIFLA & ČUFTA

U organizaciji Opštinskog odbora Ujedinjenih regiona Srbije, juče je u Novoj Pazovi u restoranu Priča održan Prvi pazovački festival Kifla & Ćufta. Naša opština ima veliki potencijal: privredni, sportski, kulturni, ali takođe i kulinarski, a danas smo se u to i uverili na prvom festivalu kifle i ćufte, tradicionalnih specijaliteta naših prijatelja iz Stare Pazove, sa željom da to postane brend opštine, rekao je Mijodrag Mojić, nosilac liste URS-a na lokalnim izborima.

Veoma je važno, da i naši mladi ljudi znaju šta je tradicija i ovo je jedan od dobrih načina, kako bi se oni upoznali sa tradicionalnim jelima i mnogim drugim stvarima, koje ih povezuju sa njihovim precima, istakla je Ljibuška Lakatoš, kandidat na listi Ujedinjeni regioni Srbije – Mijodrag Mojić. Kandidat za poslanika URS-a u Skupštini Vojvodine Miloš Pavlović istakao je, da je ovo samo jedna u nizu akcija, koja bi trebalo da u budućnosti dobije regionalni karakter. Ovo je još jedan vid da se od zaborava sačuva ono što je specifično za ovu sredinu i po čemu je ona poznata, rekla je Ružena Červenski, član URS-a i dugogodišnji koreograf. U pripremi ćufti i kifli učestvovale su članice Aktiva žena Slovačkog Kulturno umetničkog društva Janko Čmelik, a dobroj atmosferi doprineo je orkestar Pazovčki kacuri.

Fotografija: Mijodrag Mojić