(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna od 15 do 20 stepeni
Kultura 25.10.2019.
Stara Pazova
Slovački pisci u biblioteci

Sinoć je u prostorijama Narodne Biblioteke "Dositej Obradović" održano književno veče u okviru kog su srela tri književnika iz Kluba nezavisnih književnika Slovačke sa ljubiteljima lepe pisane reči.

Kratkim pozdravom druženje je otvorila direktorka biblioteke Dragana Milaš, a voditeljka večeri je bila Nataša Filip. Publici se prvi predstavio gost iz Slovačke, pisac, izdavač i alpinista Juraj Kuniak, koji je iz svoje zbirke Amonit pročitao pesme na slovačkom jeziku.

Pisac, prevodilac i izdavač Miroslav Demak predstavio je zbirku Amonit u srpskom prevodu i pročitao iste pesme na srpskom. Pored toga, na srpskom je objavljena i Demakova knjiga Vranica Anica i Crni princ Ivan.

Treći književnik Martin Prebuđila je predstavio novu antologiju slovačke poezije u Srbiji. Nekoliko od prezentovanih naslova poklonjeno je biblioteci.