(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna od 15 do 20 stepeni
Info 18.10.2019.
Stari Banovci
Pet zlata za učenike iz Starih Banovaca u Kini

Učenici starobanovačke škole „Slobodan Savković“ nedavno su se sa pet zlatnih medalja sa Međunarodnog kampa nauke i tehnike koji se krajem septembra održao u gradu Naningu u južnokineskoj pokrajini.

Tokom sedmodnevnog kampa petoro učenika ove škole predstavljalo je Srbiju. U njihovim rukama našlo se četiri zlatne medalje za timski rad u oblastima kao što su: „Umetnost štampanja“, „Pravljenje modela protiv udara električne struje“ i „Sve boje hemije“, dok je Vasilije Andrić osvojio prvo mesto u aviomodelarstvu.

Učešće na ovom kampu uzelo je oko 150 učenika iz više od 30 zemalja sa svih kontinenata,a svaki tim pratili su nastavnici. Opština Stara Pazova pružila je svesrdnu podršku kada je u pitanju odlazak pomenutih đaka na kamp, a treba napomenuti i to da su u pitanju đaci koji postižu izuzetne uspehe i rezultate u školovanju.