(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Aktuelni radovi u Novoj Pazovi na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži • Otvaranje izložbe slika "Moskva - Sankt Petersburg" sutra u holu pozorišne sale u 19 časova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura jutarnja od 3 do 10, najviša dnevna do 16 stepeni
Kultura 11.10.2019.
Nova Pazova
Počeli 8. Ćirini pozorišni dani u Novoj Pazovi

Osmi Ćirini pozorišni dani u Novoj Pazovi koje organizuje Amatersko pozorište „Mirko Tatalović Ćira“ pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova svečano su otvoreni, a tokom četiri festivalska dana svake večeri od 19.30 časova biće prikazano 4 pozorišne predstave. Ulaz za sve predstave je besplatan.

Monologom Ahmeda Nurudina iz predstave rađene po romanu Meše Selimovića, Milan Dudić koji je svojevremeno igrao u postavci „Derviša i smrti“ na novopazovačke daske u režiji Mirka Tatalovića Ćire svečano je otvorio Ćirine pozorišne dane u Novoj Pazovi.

Ovogodišnji Ćirini pozorišni dani održavajau se po osmi put u organizaciji Amaterskog pozorišta koje nosi ime po ovom istaknutom dramskog pedagogu, kulturnogu i teatrologu a pod pokroviteljstvom opštine Stara Pazova.

Opština Stara Pazova u saradnji sa staropazovačkim Centrom za kulturu, pored toga što je prepznala ovu manifesdtaciju kao jedna od najznačajnijih u ovom kraju, kreće u obnovu sale u kojoj vežbaju novopazovački amateri, a posle pet decenija sala u ovom naselju, prema rečima direktora staropazovačkog Centra za kulturu Valdimira Kerkeza na proleće bi trebala da dobije sasvim novi izgled.

Tokom četiri večeri u okviru Ćirinih pozorišnih dana pored domaćina koji su otvorili festivala predstavom „Sve o ženama“, predstavljaju se i amateri i Kostolca, Gornjeg Milanovca i Beočina.