(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Od ponedeljka deca ponovo u vrtićima i školama • Za vikend 42. Međunarodni sajam turizma, TO Stara Pazova predstavlja Gastro Srem 2020 • U subotu Pazovačka vinijada u holu pozorišne sale • Odbojkašice Jedinstva pobedile su Železničar sa 3:0 u setovima • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Kultura 08.10.2019.
Nova Pazova
Počinju "Ćirini pozorišni dani" u Novoj Pazovi

Tradicionalni festival “Ćirini pozorišni dani” počinju u četvrtak i trajaće do nedelje 13. oktobra. U pitanju je festival u čast mr Mirka Tatalovića Ćire, pozorišnog stvaraoca i pedagoga iz Nove Pazove, jednog od najeminentnijih kulturologa i teatrologa sa ovih prostora. Festival će se održati u sali Doma Kulture u Novoj Pazovi u organizaciji Amaterskog pozorišta „Mirko Tatalović Ćira“ iz ovog mesta.

Upravo je Amatersko pozorište je proisteklo iz “Radionice lepih umetnosti“ pod vođstvom Mirka Tatalovića – Ćire, koja je radila od 1992 – 2002. godine, do Mirkove smrti.

Festival otvaraju domaćini u četvrtak sa predstavom “Sve o ženama” Mira Gavrana u režiji Aleksandera Baka, u petak će nastupiti pozorište Castellum iz Kostolca sa predstavom “Karolina Nojber” Nebojše Romčevića u režiji Fuada Tabučića, u subotu pozorište iz Gornjeg Milanovca će prirediti “Jednočinke” Antona Pavloviča Čehova u režiji Branka Markovića a Festival zatvara ansambl KUD-a “Brile” iz Beočina koji će u nedelju odigrati predstavu “Princ Rastko – Monah Sava” Milovana Vitezovića u režiji Sekule Petrovića. Sve predstave počinju u 19.30.