(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Otvoren konkurs za posao u Vojsci Srbije • Novopazovačka škola dobila digitalnu učionicu • Anastasija Bokan iz Golubinaca pobednica 18. Mini-tini festa • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 617 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Sunčano, temperatura do 26 stepeni.
Politika 13.09.2019.
Stara Pazova
SKUPŠTINA: Prilagođenje centralne radne zone investitorima, gigant MTU počinje sa gradnjom fabrike

Danas je održana 45. sednica SO Stara Pazova. Odbornici su usvojili Izmene i dopune Plana detaljne regulacije centralne radne zone u opštini, koje se odnose na proširenje zone i uređenje infrastrukture za potrebe izgradnje pogona nemačke fabrike MTU.

Predstavnici fabrike MTU ovih dana dolaze na sastanak sa opštinskim rukovodstvom, najavio je predsednik Đorđe Radinović i ubrzo kreću pripreme za izdavanje lokacijskih uslova. Fabrika bi kako je predsednik rekao odbornicima, trebalo da počne sa radom do juna 2020. i u početku zaposli oko 500 radnika, kasnije 2000.

Lokalni parlament je takođe usvojio Izveštaj o žetvi strnina u ovoj godini, izmene Statut JKP Čistoća a na mesto direktora JKP Toplana imenovan je Zoran Vukašinović.

Komunalni problemi i rešavanje pitanja vodovoda i kanalizacije, u Novoj Pazovi i Vojki, bila su najčešća pitanja odobornika a pošto je usvojen izveštaj Mandatno – administrativne komisije, novi odbornik Boris Mutić je položio zakletvu.