(022) 310-011, 310-171
LIVE: TV ( web ) | Radio
VESTI: Do 5. marta ove godine vlasnici oružja su u obavezi do zamene stare papirne oružne listove za nove plastificirane sa čipom • U celoj Vojvodini obustavljen rad škola i vrtića do 21.februara • Svako treće i naredno dete u opštini Stara Pazova od ove godine ima pravo na besplatan vrtić • U toku izgradnja levog koleseka na pruzi Beograd – Stara Pazova • Program RTV Stara Pazova možete pratiti u digitalnoj ponudi operatera Supernova na poziciji 649 i 29 i IPTV-a na poziciji 545 • VREME: Temperatura od 4 do 11 stepeni
Kultura 11.09.2019.
Stara Pazova
Osam književnika otvorili književnu sezonu u staropazovačkoj biblioteci

Prvo u nizu književno veče u ovoj sezoni organizovano u staropazovačkoj Narodnoj biblioteci “Dositej Obradović” održano je 10. septembra, a priliku da predstave svoja literarna dela imali su savremeni pisci.

Među osam književnika i pisaca koji sus se predstavili staropazovačkoj publici bio je i jedan od najcenjenijih aforističara u Srbiji Aleksandar Baljak. Prvi aforizam objavio je pre 44 godine, a učio je, kako kaže, od najboljih- Brane Crnčevića, Duška Radovića i drugih.

Kroz književnu avanturu prisutne je vodio književnik i kritičar Vasa Pavković koji je istakao ovom prilikom da moderna srpska književnost ima budućnost što potvrđuje i inicijativa rumske biblioteke koja stoji iza ovakvih susreta.

Na književnoj večeri predstavili su se i drugi učesnici treće Književne kolonije koja se održala u Rumi: Jelena Lenglod, Bratislav Milanović, Dejan Aleksić, Stevan Tontić, Božidar Pešev i Slobodan Zubanović.